D&G CEMENTTEGELS

David & Goliath ontwikkelde de voorbije 15 jaar een geheel unieke collectie cementtegels met originele motieven. Wij maken onze cementtegels in een klein gespecialiseerd atelier in Vietnam, en staan garant voor de allermooiste kwaliteit die op de markt te vinden is. Op onze webshop vind je ons volledige assortiment.

Patroontegels waren rond 1900 heel populair ter verfraaiing van herenhuizen en publieke gebouwen. De Belgische handgemaakte cement- of keramische tegels met weelderige motieven werden in die periode over gans de wereld geëxporteerd.

David & Goliath bouwt verder op deze rijke traditie. Onze collectie cementtegels is zowel gebaseerd op oude verkoop catalogi van Belgische fabrikanten van weleer, als op hedendaagse creaties.  Ook eigen ontwerpen of gepersonaliseerde kleurencombinaties behoren tot de mogelijkheden.

De cementtegels van David & Goliath worden nog volledig met de hand gemaakt.  De productie van cementtegels is heel arbeidsintensief.  Ervaren ambachtslui produceren amper enkele vierkante meters patroontegels per dag.  Cementtegels zijn samengesteld uit zand, cement en marmerpoeder en pigment, en worden niet gebakken in een oven, maar harden uit door droging.  Onze cementtegels zijn gegarandeerd vrij van kinderarbeid.

De cementtegels van David & Goliath zijn mits het juiste onderhoud ook perfect toepasbaar in uw keuken of badkamer of zelfs op uw terras.

Op onze webshop kan u de volledige David&Goliath collectie cementtegels ontdekken en stalen bestellen.

Catalogus cementtegels David&Goliath in PDF

 

English